Sastojci:
Kora-biskvit
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 2 kašike kakaa
- 4 kašike ulja
- 1 kašičica praška za pecivo
Sirup za koru:
- 300ml vode
- 12 kašika šećera
Fil:
- 1l mleka
- 20 kašika šećera
- 18 kašika brašna
- 250g margarina
- 5 vanilin šećera ili aroma vanile
Glazura:
- 100g crne čokolade za kuvanje
- 3 kašike ulja
Priprema: Umutite jaja i šećer penasto pa dodajte ulje, kakao, brašno i prašak za pecivo. Peći u rerni na 180 stepeni Celzijusa oko pola sata.
Skuvati sirup od 300 ml vode i šećera. Preliti preko ohlađenog kolača.
Fil napraviti tako što ćete u litar mleka skuvati brašno i šećer, pa u ohlađenu smesu dodati margarin.
Preko napraviti glazuru od čokolade i ulja. Dobro ohladiti pa poslužiti.