Sastojci:
- maslinovo ulje
- 1 crni luk oljušten i iseckan
- 4 režnja dimljene slanine iseckane na male komad
- 2 lovorva lista 2 krompira oljuštena i isečena na kockice od 1 cm
- 1 praziluk očišćen i sitno iseckan
- 1 konzerva od 200 g kukuruza šećerca oceđenog
- 750 g bujona od piletine ili povrća
- 500 ml mleka
- morska so
- sveže mleveni crni biber
Priprema
Staviti veću šerpu ili zemljani lonac na srednje zagrejanu ringlu. Dodati malo ulja i pržiti luk dok ne omekša. Dodati slaninu i kuvati dok ne dobije boju. Dodati listove lovora.
Dodati krompir i praziluk i kuvati 5-7 minuta dok praziluk ne omekša.
Umešati kukuruz šećerac, zatim sipati bujon i mleko. Ostaviti da lagano vri 15 minuta ili dok krompiri ne budu sasvim meki i oseti se aroma.
Probajte i dodajte začine ako je potrebno.
Prijatno!