Truffle torta od kestena
Sastojci:
- 50 g maslaca
- 50 grama šećera u prahu
- 2 žumanca
- 1/2 kašike kakaa
- vanilin šećer
- 35 grama brašna
- 30 grama seckanih oraha
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 2 kašike slatke pavlake
- 2 belanca
- 5 dl mleka
- 8 dl slatke pavlake
- 250 grama kesten pirea
- 200 grama tamne čokolade
- 100 grama čokolade za kuvanje za glazuru
- 2-3 kašike ulja
Kesten fantazija od 5 sastojaka: Ovaj dezert će vas impresionirati! (RECEPT)
Priprema:
- Penasto umutite šećer i maslac, pa postepeno dodajte žumanca.
- Zatim umešajte otopljenu i ohlađenu čokoladu, kakao i vanilu.
- Sve dobro umutite.
- Smesu dodajte prosijano brašno s praškom za pecivo i solju.
- Umešajte pavlaku, mleko i na kraju sneg od bjelanca.
- Ulijte u okrugli kalup, pospite smesu seckanim orasima i pecite biskvit oko 15 minuta.
- Izvadite iz rerne ostavite da se ohladi.
- Prokuvajte pola količine slatke pavlake i stavite kocke čokolade.
- Mešajte dok se čokolada ne rastopi i umešajte kesten pire.
- Od preostale pavlake istucite šlag i umešajte ga u čokoladu i kestene.
- Sipajte na testo i ostavite neka se krem zgusne u frižideru.
- Tortu prelijte otopljenom čokoladom u koju ste umiješali ulje, pa vratite u frižider da se ohladi do kraja.
Čokoladna torta s kruškama
Sastojci:
Biskvit:
- 6 jaja
- 150 grama šećera
- 200 grama tamne čokolade
- 150 grama omekšalog maslaca
- 100 grama sitno mlevenih badema
- 3 kašike kakaa u prahu
- 3 kašike oštrog brašna
- kašičice praška za pecivo
- kašičica ekstrakta vanile
Nadev:
- 600 grama krušaka
- 100 grama šećera
- 3 listića želatina
- 1 i 1/2 dl jabukovog vina
- štapić vanile
- limunov sok
Preliv:
- 150 ramag čokolade za kuvanje
- 100 grama maslaca
- 2 kašike slatke pavlake
Miličin brzi kolač: Najjeftiniji desert na svetu! (VIDEO, RECEPT)
Priprema:
- Otopite čokoladu i maslac na pari pa ohladite smesu.
- U dugoj posudi penasto umutite jaja, vanilu i šećer.
- Dodajte bademe pomešane s kakaom, praškom za pecivo i brašnom te otopljenu čokoladu.
- Ulijte smesu u dva okrugla kalupa za tortu obložena papirom za pečenje.
- Pecite na 180°C, oko 30 minuta.
- Kruške ogulite i očistite, jednu narežite na ploške, a ostale na manje kocke.
- Prelijte limunovim sokom.
- Želatin namočite u hladnu vodu.
- Jabukovo vino kuvajte dva minuta s kockama krušaka, vanilom i šećerom.
- Izvadite vanilu i kruške pa u soku otopite oceđen želatin.
- Dodajte kruške, promešajte i malo ohladite.
- Nanesite na biskvit, poklopite drugim i stavite u frižider dok se ne stisne.
- Naseckanu čokoladu otopite i dodajte maslac pa slatku pavlaku.
- Promešajte i prelijte po torti.
Desert s lešnicima
Sastojci:
Podloga:
- 200 g smeđeg šećera
- 200 g čokolade za kuvanje
- 200 g lešnika
- 2 žumanca
Nadev:
- 300 grama čokolade za kuvanje
- 1,25 dl mleka
- 6 jaja
- 75 grama šećera u prahu
- 1,8 dl pavlake
- 1/2 kašičice vinskog praška za pecivo
- 2 kašike šećera
- mleveni lešnici
- naseckana čokolada za ukrašavanje
Gotov za samo 25 minuta: Napravite čokoladni kolač bez jaja, sladak je kao med! (RECEPT)
Priprema:
- U posudu stavite šećer i dl vode.
- Karamelizujte šećer dok ne dobije smeđu boju, pa dodajte čokoladu i prokuvajte.
- Umešajte mlevene lešnnike i sklonite s vatre.
- Promešajte u vruću smesu žumaca, malo ohladite, pa stavite u okrugli kalup obložen papirom za pečenje.
- Stavite kalup s podlogom u frižider.
- Na pari istopite čokoladu i mleko. U drugoj posudi na pari umutite i skuvajte žumanca i šećer pa dodajte rastopljenu čokoladu.
- Mešajte i kuvajte dok se ne zgusne.
- Potopite je u ledenu vodu i mešajte dok se ne ohladi.
- Umutite pavlaku i dodajte čokoladnoj smesi.
- Belanca, prašak za pecivo i šećer umutite u čvrst sneg te umešajte u čokoladnu penu.
- Namažite je na ohlađeno testo i stavite u frižider na nekoliko sati.
- Pospite pitu lešnicima i iseckanom čokoladom.
Švarcvald kolač: Pravi se lakše od torte, ukus neponovljiv! (RECEPT)