neodoljive torte

Prava fantazija: 3 poslastice raskošnog ukusa osvojiće vas za sva vremena! (RECEPT)

Uživajte u bogatom ukusu čokolade, kestena, lešnika i krušaka, a sigurni smo da kada jednom napravite ove poslastice da ćete ih uvek praviti

Recepti
17:36h Autor:
Prava fantazija: 3 poslastice raskošnog ukusa osvojiće vas za sva vremena! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Truffle torta od kestena

Sastojci:

  • 50 g maslaca
  • 50 grama šećera u prahu
  • 2 žumanca
  • 1/2 kašike kakaa
  • vanilin šećer
  • 35 grama brašna
  • 30 grama seckanih oraha
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • 2 kašike slatke pavlake
  • 2 belanca
  • 5 dl mleka
  • 8 dl slatke pavlake
  • 250 grama kesten pirea
  • 200 grama tamne čokolade
  • 100 grama čokolade za kuvanje za glazuru
  • 2-3 kašike ulja

Kesten fantazija od 5 sastojaka: Ovaj dezert će vas impresionirati! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Penasto umutite šećer i maslac, pa postepeno dodajte žumanca.
  • Zatim umešajte otopljenu i ohlađenu čokoladu, kakao i vanilu.
  • Sve dobro umutite.
  • Smesu dodajte prosijano brašno s praškom za pecivo i solju.
  • Umešajte pavlaku, mleko i na kraju sneg od bjelanca.
  • Ulijte u okrugli kalup, pospite smesu seckanim orasima i pecite biskvit oko 15 minuta.
  • Izvadite iz rerne ostavite da se ohladi.
  • Prokuvajte pola količine slatke pavlake i stavite kocke čokolade.
  • Mešajte dok se čokolada ne rastopi i umešajte kesten pire.
  • Od preostale pavlake istucite šlag i umešajte ga u čokoladu i kestene.
  • Sipajte na testo i ostavite neka se krem zgusne u frižideru.
  • Tortu prelijte otopljenom čokoladom u koju ste umiješali ulje, pa vratite u frižider da se ohladi do kraja.

Čokoladna torta s kruškama

Sastojci:

Biskvit:

  • 6 jaja
  • 150 grama šećera
  • 200 grama tamne čokolade
  • 150 grama omekšalog maslaca
  • 100 grama sitno mlevenih badema
  • 3 kašike kakaa u prahu
  • 3 kašike oštrog brašna
  • kašičice praška za pecivo
  • kašičica ekstrakta vanile

Nadev:

  • 600 grama krušaka
  • 100 grama šećera
  • 3 listića želatina
  • 1 i 1/2 dl jabukovog vina
  • štapić vanile
  • limunov sok

Preliv:

  • 150 ramag čokolade za kuvanje
  • 100 grama maslaca
  • 2 kašike slatke pavlake

Miličin brzi kolač: Najjeftiniji desert na svetu! (VIDEO, RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Otopite čokoladu i maslac na pari pa ohladite smesu.
  • U dugoj posudi penasto umutite jaja, vanilu i šećer.
  • Dodajte bademe pomešane s kakaom, praškom za pecivo i brašnom te otopljenu čokoladu.
  • Ulijte smesu u dva okrugla kalupa za tortu obložena papirom za pečenje.
  • Pecite na 180°C, oko 30 minuta.
  • Kruške ogulite i očistite, jednu narežite na ploške, a ostale na manje kocke.
  • Prelijte limunovim sokom.
  • Želatin namočite u hladnu vodu.
  • Jabukovo vino kuvajte dva minuta s kockama krušaka, vanilom i šećerom.
  • Izvadite vanilu i kruške pa u soku otopite oceđen želatin.
  • Dodajte kruške, promešajte i malo ohladite.
  • Nanesite na biskvit, poklopite drugim i stavite u frižider dok se ne stisne.
  • Naseckanu čokoladu otopite i dodajte maslac pa slatku pavlaku.
  • Promešajte i prelijte po torti.

Desert s lešnicima

Sastojci:

Podloga:

  • 200 g smeđeg šećera
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 200 g lešnika
  • 2 žumanca

Nadev:

  • 300 grama čokolade za kuvanje
  • 1,25 dl mleka
  • 6 jaja
  • 75 grama šećera u prahu
  • 1,8 dl pavlake
  • 1/2 kašičice vinskog praška za pecivo
  • 2 kašike šećera
  • mleveni lešnici
  • naseckana čokolada za ukrašavanje

Gotov za samo 25 minuta: Napravite čokoladni kolač bez jaja, sladak je kao med! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • U posudu stavite šećer i dl vode.
  • Karamelizujte šećer dok ne dobije smeđu boju, pa dodajte čokoladu i prokuvajte.
  • Umešajte mlevene lešnnike i sklonite s vatre.
  • Promešajte u vruću smesu žumaca, malo ohladite, pa stavite u okrugli kalup obložen papirom za pečenje.
  • Stavite kalup s podlogom u frižider.
  • Na pari istopite čokoladu i mleko. U drugoj posudi na pari umutite i skuvajte žumanca i šećer pa dodajte rastopljenu čokoladu.
  • Mešajte i kuvajte dok se ne zgusne.
  • Potopite je u ledenu vodu i mešajte dok se ne ohladi.
  • Umutite pavlaku i dodajte čokoladnoj smesi.
  • Belanca, prašak za pecivo i šećer umutite u čvrst sneg te umešajte u čokoladnu penu.
  • Namažite je na ohlađeno testo i stavite u frižider na nekoliko sati.
  • Pospite pitu lešnicima i iseckanom čokoladom.

Švarcvald kolač: Pravi se lakše od torte, ukus neponovljiv! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs