Gulaš je mnogima omiljeno jelo, a ovaj recept je malo drugačiji od uobičajenog.
Sastojci:
- 5 kašika brašna
- Pola kašika soli i bibera
- 700 grama junetine naseckane na kockice
- Jedan veliki luk i tri čena belog luka
- 3 kašike ulja
- Litra juneće supe
- 400 grama sosa od paradajza
- 4 velika krompira
- 4 šargarepe
- 200 grama graška iz konzerve
Gulaš od pileće džigerice: Obavezan specijalitet u kuvaru svake domaćice! (RECEPT)
Priprema:
- Promešajte četiri kašike brašna, so i biber, te stavite u kesicu za frižider.
- Stavite u smesu meso i uvaljajte u pomenutu masu.
- Kada završite taj postupak, u kesici bi trebalo da ostane malo brašna pa mu dodajte preostalu kašiku.
- U velikoj posudi na ulju ispržite luk, beli luk i meso uvaljano u brašno pa postupno dodajte supu i pasirani paradajz.
- Pokrijte i kuvajte u rerni na 180 °Celzijusa dva sata.
- Nakon toga dodajte krompir i šargarepu, pa kuvajte još sat vremena, te pred kraj dodajte grašak iz konzerve.
Segedinski gulaš: Čuveno jelo zbog kojeg svi vole Mađarsku! (RECEPT)