Uz samo malo truda i puno ljubavi, napravićete domaći hleb koji će svi u porodici obožavati.
Slobodno ga jedite za doručak uz pečena jaja ili omiljenu šunku, namažite ga sirnim namazom ili na njega stavite avokado kojeg ste samo malo posolili i pobiberili.
Sastojci:
- 300 grama posnog sira
- 100 grama mlevenih badema
- 100 grama usitnjenih lanenih semenki
- 125 grama usitnjenih ovsenih pahuljica
- 1 kašičica soli
- 6 grama praška za pecivo (pola kesice)
- 8 belanaca
- 2 kašike susama
- 2 kašike semenki bundeve (po želji)
- 2 kašike suncokretovih semenki (po želji)
Priprema:
- U dubljoj posudi pomešajte suve sastojke: mlevene bademe, usitnjeni lan, ovsene pahuljice, susam, so, prašak za pecivo i semenke.
- Dodajte lagano umućena belanca i posni sir, pa dobro promešajte.
- Duguljasti kalup za hleb obložite papirom za pečenje pa stavite smesu. Poravnajte kašikom, posipajte još malo sezamom pa stavite da pečete oko 50-60 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180°Celzijusa .
- Kad je hleb pečen, stavite ga na rešetku za hlađenje i pustite da se ohladi pa ga tek onda secite.
Sasvim neobičan kukuruzni hleb: Prava zimska poslastica! (RECEPT)