Kombinacija čokolade i torte mnogima je omiljeni desert, ali ovakva poslastica često je vrlo teška i prepuna šećera i praznih kalorija.

Želite li da isprobate ekspresnu "light" verziju popularne poslastice, napravite dijetalni čokoladni kolač.


Sastojci -Prva grupa:

  • 3/4 šoljice brašna
  • 1 šoljica šećera (bolje smeđeg ili kokosovog)
  • 2 pune kašike kakaa u prahu (gorkog)
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica prašak za pecivo
  • 3/4 žličice sode bikarbone

Bečke orah kocke: Kolač za svaku priliku! (RECEPT)

profimedia0126407502.jpg
Foto: Profimedia

Druga grupa:

  • 1 jaje
  • 1/2 šoljica mleka
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašičice ekstrakta vanile
  • 1/2 šoljica vode

Priprema:

  • U posudu stavite prvu grupu sastojaka (brašno, šećer, kakao, so, prašak za peciva i sodu bikarbonu).

  • U posebnoj posudi pomešajte sastojke iz druge grupe, dodajte ih, sve dobro umutite dok ne dobijete ujednačenu i glatku smesu.

  • Zagrejte pola šoljice vode i kada prokuva dodajte je u smesu, te sve dobro izmešajte.

  • Zagrejte rernu na 180 Celzijusa, smesu sipajte u kalup te pecite oko 30 do 40 minuta,

  • Kolač isecite na 12 kriški kada se ohladi i poslužite. Svaka kriška ima 200 kalorija, pa tako možete lakše kontolisatinjihov unos.

Neodoljiva kombinacija cimeta, badema i narandže: Ovaj kolač će vas osvojiti na prvi zalogaj! (RECEPT)

Kada jednom probate ovaj slatkiš, sigurno ćete ga uvek praviti