Ako vam nedostaje ideja za poslastice, mi predlažemo Linzer kolač s korom narandže, bademima, cimetom i džemom od malina.
Sastojci:
- 12 kašika maslaca
- 3 kašike šećera
- korica limuna
- korica narandže
- 1 jaje
- 1 žumance
- 1/3 šoljice glatkog brašna
- 1/4 šoljice mlevenih lešnika
- 1/3 šoljice mlevenih badema
- 1 kašika cimeta
- 1/4 kašike mlevenih karanfilić
- 1/2 kašike praška za pecivo
- prstohvat soli
- 1 šoljica džema od malina
Priprema:
- Penasto izmešati maslac i šećer, zatim dodati 1 jaje i 1 belance.
- U smesu dodati brašno, lešnnike, bademe, cimet, karanfilić, prašak za pecivo i so, te miksati sve dok ne dobijete smesu.
- Podeliti na dva dela, od kojih je jedan malo veći.
- U plastičnu foliju zamotati veći deo smese i staviti u frižider 30 minuta.
- Manji deo staviti ostaviti u kesici za ukrašavanje na sobnoj temperaturi.
- Ohlađenu smesu rasporediti na dno i po vrhovima okruglog rebrastog kalupa za pite, te staviti u frižider na 20 minuta.
- Ravnomerno rasporediti džem od malina.
- Na kraju preostalom smesom iz kesice za ukrašavanje iscrtati trake debljine 2 centimetra.
- Peći na 170 C, 40-45 minuta.
Nepodnošljivo dobar kolač: Brzo se sprema, a još brže jede! (RECEPT)