Osim što su mnogima prva asocijacija na jesen, pečurke su i zdrava namirnica koja obiluje hranjivim materijama.
Donosimo vam recept za ukusne tortilje sa pečurkama koje su spremne za samo 15 minuta.
Sastojci:
- pola kašike maslinovog ulja
- 1 češanj belog luka
- pola kilograma pečuraka po izboru
- začini: sol, crvena paprika, kumin, crni papar, čili (prema vlastitom izboru)
- 2 tortilje
- povrće: paradajz, kupus, paprika
Tortilje od 4 sastojka: Mekano testo gotovo za nekoliko minuta! (RECEPT)
Priprema:
- Očistite i isecite pečurke na tanke kolutove. Ali nikako ih nemojte prati vodom, nego ih očistite suvom krpom ili četkicom.
- Na tiganju zagrejte ulje i dodajte beli luk
- Kad on poprimi žućkastu boju, dodajte pečurke i lagano ih posolite, te dodajte ostale začine.
- Pržite pečurke na vatri desetak minuta dok ne otpuste vodu, a da biste ubrzali proces, preporučljivo je da tiganj poklopite.
- Dok se pečurke krčkaju, isecite povrće: paradajz, paprike i kupus.
- Kada je proces termičke obrade pečurki pri kraju, dodajte preostalo povrće, sve dobro promešajte i krčkajte još minut, dva.
- Potom izvadite tortilje i na njih poređajte gotovu smesu povrća i zamotajte.
Tortilje od mekog brašna: Originalan meksički recept za ukusno testo! (VIDEO)