Da li ima nešto lepše nego kad vas neko pozove na nedeljni ručak i onda vas omami toplota iz rerne uz miris dobrog hrskavog i sočnog mesa?
Teleće pečenje je jedno od omiljenih jela na našim prostorima, te smo sigurni da će vam se ovaj recept svideti.
Sastojci:
- 1 kilogram teleće plećke
- so biber
- 150 ml suncokretovog ulja
- 200 grama krompira
- 3 glavice luka
- 1 kašičica brašna
- 1 dl teleće supe
- 1 grančica ruzmarina
Teletina ispod sača s krompirom
Priprema:
- Meso odvojite od kosti, raširite ga na dasci i dobro istucite s unutrašnje strane.
- Posolite, pobiberite i savijte u rolnu.
- Ovako pripremljeno meso spustite u zagrejano ulje, pržite oko pola sata i okrećute ga da porumeni sa svih strana.
- Dodajte oguljeni i oprani krumpir i luk narezan na kolutove koji ste prepržili na maslacu.
- Posolite, pobiberite i stavite u zagrejanu rernu na 200 Celzijusa te pecite dok meso ne omekša.
- Povremeno ga polivajte sokom.
- Pre nego što poslužite meso, dodajte brašno razmućeno s supom, promešajte kutlačom po dnu posude da se skine zapečeni sok, pa vratite jelo u rernu još desetak minuta.
Teletina u kajmaku: Pravi srpski specijalitet iz srca Kuršumlije! (RECEPT)