Ostalo vam je malo pirea od bundeve i ne znate šta da radite s njim? Palačinke su uvek doborodošle, a recept ove omiljene poslastice sa bundevom će vas oduševiti.
Sastojci:
- 2 jaja
- 2 šoljice oštrog brašna
- 1 šoljica pirea od bundeve
- 3 velike kašike maslaca
- 4 velike kašikešećera
- 2 prstohvata soli
- 1 šoljica mleka
- 2 male kašičice praška za pecivo
Svi obožavate palačinke: Napravite ih sa kiselim mlekom, ukusne i mekane kao duša! (RECEPT)
Priprema:
- Otopite maslac.
- U posudi razmutite jaja, dodajte šećer, so, maslac i pire od bundeve pa sve dobro promešajte ili umutite mikserom.
- Zatim brašno pomešajte s praškom za pecivo, a onda mleko dodajte u smesu.
- Ako primetite da vam je smesa previše retka ili gusta, slobodno po potrebi dodajte još malo brašna ili mleka.
- Umutite smesu i pecite palačinke u tiganju.
Saveti:
Ako želite, palačinke možete puniti čokoladom.
- Naseckajte malo čokolade na manje komadiće ili sebi olakšajte posao tako što ćete kupiti čokoladne kapljice.
- Odvojte pola smese i stavite u tiganj.
- Odmah palačinku posipajte s malo čokoladnih kapljica i preko toga prelijte sa još pola smese.
- Palačinke možete obogatiti i začinima koji se tradicionalno slažuuz bundevu poput cimeta, muškatnog oraščića i klinčića. Sjajan dodatak biće i sirup od javora.
- Neka vam jedna šoljica bude mera za sve sastojke.
- Ako želite više palačinki, koristite šolljicu veće zapremnine.