ODUŠEVIĆETE SE

Raj za oči i ukus koji se pamti: Napravite palačinke sa bundevom i uživajte u poslastici! (RECEPT)

Isprobajte ovaj recept za ukusne jesenjske palačinke sa bundevom

Recepti
14:39h Autor:
Raj za oči i ukus koji se pamti: Napravite palačinke sa bundevom i uživajte u poslastici! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Ostalo vam je malo pirea od bundeve i ne znate šta da radite s njim? Palačinke su uvek doborodošle, a recept ove omiljene poslastice sa bundevom će vas oduševiti.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 2 šoljice oštrog brašna
  • 1 šoljica pirea od bundeve
  • 3 velike kašike maslaca
  • 4 velike kašikešećera
  • 2 prstohvata soli
  • 1 šoljica mleka
  • 2 male kašičice praška za pecivo

Svi obožavate palačinke: Napravite ih sa kiselim mlekom, ukusne i mekane kao duša! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Otopite maslac.
  • U posudi razmutite jaja, dodajte šećer, so, maslac i pire od bundeve pa sve dobro promešajte ili umutite mikserom.
  • Zatim brašno pomešajte s praškom za pecivo, a onda mleko dodajte u smesu.
  • Ako primetite da vam je smesa previše retka ili gusta, slobodno po potrebi dodajte još malo brašna ili mleka.
  • Umutite smesu i pecite palačinke u tiganju.

Saveti:

Ako želite, palačinke možete puniti čokoladom.

  • Naseckajte malo čokolade na manje komadiće ili sebi olakšajte posao tako što ćete kupiti čokoladne kapljice.
  • Odvojte pola smese i stavite u tiganj.
  • Odmah palačinku posipajte s malo čokoladnih kapljica i preko toga prelijte sa još pola smese.
  • Palačinke možete obogatiti i začinima koji se tradicionalno slažuuz bundevu poput cimeta, muškatnog oraščića i klinčića. Sjajan dodatak biće i sirup od javora.
  • Neka vam jedna šoljica bude mera za sve sastojke.
  • Ako želite više palačinki, koristite šolljicu veće zapremnine.

Ručak gotov za 5 minuta: Napravite ove slane palačinke i vaši ukućani će ih smazati za tren oka! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs