U dubljoj činiji umutite čvrst sneg od belanaca, a zatim dodajte žumanca, usitnjeni sir, kajmak i so. Prvu koru premažite uljem, a na drugu stavljajte fil, uvijajte u rolat i tako dok ne utrošite sav materijal. U pleh podmazan uljem naređajte rolate i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni da se peče oko pola sata. Savet Da bi gibanica više narasla i da bi se lakše sekla, u fil stavite malo kvasca.
Recepti sa Stilom
Gibanica s kajmakom
Jelo kojem su uzivali i nasi pra-pra preci
Recepti
09:50h Izvor: Gordana Simić
09:50h Izvor: Gordana Simić

Gibanica s kajmakom, Foto: Shutterstock
- 40 minuta
- Srednje teško
- Za 4 osoba
Sastojci
- 500g gotovih kora
- 300g sira
- 200g kajmaka
- 4 jaja
- soli po ukusu