Jedni ih prave odoka, drugi se drže proverenih metoda i recepata, a trećima prva palačinka obavezno nikad ne uspe!Ne znamo tačno kojoj vrsti kuvara vi pripadate, dobrim ili lošim, ali vam svejedno donosimo tri saveta koja će vaše kulinarske sposobnosti podići na viši nivo. Ako volite mekane, tanke i slasne palačinke, primenite neki od sledećih saveta i odmah nakon toga ih nafilujte „nutelom“ ili omiljenim džemom.Da palačinke ne bi bile previše masne, pecite ih u teflonskom tiganju, koji ste samo malo premazali uljem prilikom pečenja prve palačinke.Ako želite lagane i mekane palačinke, deo mleka zamenite gaziranom vodom. Palačinke neće biti tvrde i žilave, već lagane i mekane.Majstori kuhinje kažu da je najbolje da smesa za palačinke odstoji u frižideru nekoliko sati pre pečenja. Ako želite slasne palačinke uveče, najbolje je da smesu napravite posle podne.
Mali trikovi za bolji ukus
Vreme je za slasne palačinke!
Da palačinke ne bi bile previše masne, pecite ih u teflonskom tiganju, koji ste samo malo premazali uljem prilikom pečenja prve palačinke
Recepti
20:26h Izvor: stilkurir operater
20:26h Izvor: stilkurir operater
Foto: Shutter.