Mladi krompirići sadrže puno vitamina C i B, gvožđa, kalijuma, magnezijuma, mangana i omiljeno su povrće mnogih. Ako ih nikada do sada niste pravili, ne brinite jer smo vam spremili jednostavan recept za početnike.
Potrebno je:
- 1 kg mladih krompirića - so - začini po želji - 100 ml ulja
Mladi krompirići sa ćuftama: Savršeno jelo iz rerne koje ćete svako malo praviti! (RECEPT)
Priprema:
Krompir očistiti, oprati i dobro obrisati da nema vode. U tiganj sipati ulje i ostaviti da se dobro ugreje. Spremiti i poklopac pa ubaciti polako krompir i brzo poklopiti. Vatru smanjiti na minimum da krompir na sopstvenoj pari smekša. Zatim povećati temperaturu i krompir lepo zapeći da lepo porumeni sa svih strana. Rešetkastom kašikom povaditi krompir u činiju.
Spremiti začine, ja sam koristila peršunov list, timijan, ruzmarin, suvi začin i biber. Sve izmešati i dodati na krompir, izmešati i poklopiti da krompir upije mirise. Krompir možete servirati uz neko meso ili pak uz nekoliko kriški sira i paradajza.