Ukoliko nemate ideju šta biste spremili za novogodišnju trpezu predlažemo vam Stilov meni koji se sastoji od predjela, glavnog jela i dezerta. Količinu možete povećati u zavisnosti od gostiju.
Predjelo: Slana torta ajvarka
Sastojci: 200 g ajvara, 150 g kačkavalja, 5 jaja, 9 kašika brašna, 400 ml pavlake, pola glavice luka, 1 prašak za pecivo, ulje, so, mleveni crni biber.
DETALJNU PRIPREMU PROČITAJTE OVDE!
Uz predjelo: Francuska salata
Sastojci: 4 rendane kisele jabuke, 4 rendane šargarepe, 8 skuvanih, rendanih jaja, kačkavalj ili sir po izboru, malo majoneza.
DETALJNU PRIPREMU PROČITAJTE OVDE!
Glavno jelo: Maršalove šnicle
Sastojci: 700 grama telećih šnicli, 500 grama svežih šampinjona, 180 grama putera, pola čaše brašna, 1 limun, mleveni beli biber, 150 mililitara belog vina, 60 mililitara konjaka, 1 kesica praška za instant pirea, 200 mililitara mleka, ulje, so, mleveni crni biber
DETALJNU PRIPREMU PROČITAJTE OVDE!
Desert: Najukusnija torta od bele čokolade
Sastojci za koru: 15 belanaca, 375 g šećera, 375 g mlevenih lešnika (mogu orasi ili bademi). Sastojci za fil: 15 žumanaca, 15 kašika šećera, 375 gr putera, 150 gr bele čokolade.
DETALJNU PRIPREMU PROČITAJTE OVDE!
PREDLOG POSNE NOVOGODIŠNJE TRPEZE PROČITAJTE NA SLEDEĆOJ STRANI!