Vekna kao iz raja

Mlečni hleb na kajmaku: Ovo je savršenstvo od testa! (RECEPT)

Ukus koji niko neće moći da zaboravi

Recepti
Autor:
Mlečni hleb na kajmaku: Ovo je savršenstvo od testa! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 500-600 g mekog brašna, 300 ml mleka, 200 g kajmaka, 1 kašika šećera, malo soli, 30 g kvasca, 2 jaja.

Priprema: U činiji rastopiti kvasac u mlakom mleku, dodati šećer i i jedno jaje, pa žicom dobro izlupati. Dodati ostatak mleka i pola brašna, zatim malo soli i kajmak, pa na kraju i ostatak brašna, da se dobije srednje tvrdo testo.

Testo ostaviti u vanglici, pokriti krpom i pustiti da naraste. Zatim ga premesiti, razviti malo i urolati i staviti u uzan pleh u koji ste stavili pek papir. Hleb raseći ukoso na tri dela i pustiti da ponovo naraste.

Punjena lisnata pita od domaćih kora: Stvorena da se zavoli na prvi zalogaj! (RECEPT)

foto: Bakina kuhinja

Kad je naraslo, premazati ga belancetom i staviti u vruću rernu zagrejanu na 200 stepeni da se peče oko 30-35 minuta. Pečen hleb malo ostaviti da se prohladi pa ga iseći na kriške.

(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

Hleb