Potrebno je: 1 manja glavica kupusa, 1 sveža paprika, 200 ml kuvanog paradajza, 300-400 gr mlevenog svinjskog mesa, 200 gr suve slanine, 3-4 čena belog luka,1 manji praziluk, 1 veća šargarepa, 1 manji celer koren, list celera, ulje, 1 kašika brašna, 1 k.k. aleve paprike, začin suvi,so
Priprema: Kupus iseći na kocke veće i pola poredjati u šerpu. Odozgo poredjati mleveno meso, suvu slaninu, isečenu papriku, šargarepu isečenu , na kolutove, celer na kocke praziluk na kolutove i krupne grane celera koje izvadimo kad se kupus skuva. Preko toga stavim drugi deo isečenog kupusa. Naljemo vodom do pola šerpe i stavimo da se kuva na srednjoj temperaturi oko 50 min.
Kad se kupus skuva, napraviti laganu zapršku. Na ulju propržiti brašno i seckan beli luk pa kad malo zarumeni dodati alevu papriku i sipati u kuvan kupus.
Lagano izmešati. Dodati suvi začin i so i kuvan paradajz. Ostaviti da kuva na laganoj vatri još 5 min. i isključiti. Naš ručak je gotov.
Prijatno!
Probajte još:
Šarene kocke sa mlevenim mesom: Ručak koji će vaša porodica obožavati! (RECEPT)
Vlaški paprikaš: Ko ga jednom proba, nikad ne zaboravlja njegov ukus! (RECEPT)
Zapečena jagnjetina u jogurtu: Ovaj ručak se ne pravi za svakoga! (RECEPT)