Poznata kuvarica Dona Hej otkriva divan recept za hrskavu piletinu sa majčinom dušicom, senfom i medom.
Sastojci (Za 4 osobe)
1 kašičica ekstra devičanskog maslinovog ulja
4 pilećih bataka sa karabatkom (1kg)
morska so i sveže mleveni crni biber
250g tanko narezane slanine
600g malih mladih krompira, isečenih na pola (možete koristiti i druge vrste krompira)
1 šolja pavlake za kuvanje
⅓ šolje senfa
1 kašičica meda
1 šolja vode
6 grančica majčine dušice
Priprema
1. Zagrejte rernu na 200°C. Zagrejte ulje na visokoj vatri u plehu ili sudu koji koja može da ide u rernu. Posolite i pospite biber po piletini, pecite 4 minuta na svakoj strani ili dok ne pozlatni. Uklonite iz suda piletinu i ostavite po strani.2. Dodajte slaninu i krompir i kuvajte 6 minuta ili dok ne pozlatni. Dodajte pavlaku za kuvanje, senf, med i vodu u sud i nakon što dobro promešate vratite i piletinu u sud. Kad provrije, poklopite sud sa poklopcem.3. Stavite poklopljen sud u rernu na 10 minuta. Zatim sklonite poklopac i dodajte tamijan i kuvajte dodatnih 10 minuta ili dok piletina ne pozlatni, a krompir je u potpunosti skuvan.