Probajte

Piletina iz rerne: Najsočniji ručak koji će vaša porodica obožavati!(RECEPT)

Kako spremiti klasičan obrok pečene piletine s krompirima, a da pritom ne zaprljate celu kuhinju
Recepti
20:38h Autor:
Piletina iz rerne: Najsočniji ručak koji će vaša porodica obožavati!(RECEPT)
Foto: Instagram / Donnahaymagazine

Poznata kuvarica Dona Hej otkriva divan recept za hrskavu piletinu sa majčinom dušicom, senfom i medom.

Sastojci (Za 4 osobe)

1 kašičica ekstra devičanskog maslinovog ulja

4 pilećih bataka sa karabatkom (1kg)

morska so i sveže mleveni crni biber

250g tanko narezane slanine

600g malih mladih krompira, isečenih na pola (možete koristiti i druge vrste krompira)

1 šolja pavlake za kuvanje

⅓ šolje senfa

1 kašičica meda

1 šolja vode

6 grančica majčine dušice

Priprema

1. Zagrejte rernu na 200°C. Zagrejte ulje na visokoj vatri u plehu ili sudu koji koja može da ide u rernu. Posolite i pospite biber po piletini, pecite 4 minuta na svakoj strani ili dok ne pozlatni. Uklonite iz suda piletinu i ostavite po strani.2. Dodajte slaninu i krompir i kuvajte 6 minuta ili dok ne pozlatni. Dodajte pavlaku za kuvanje, senf, med i vodu u sud i nakon što dobro promešate vratite i piletinu u sud. Kad provrije, poklopite sud sa poklopcem.3. Stavite poklopljen sud u rernu na 10 minuta. Zatim sklonite poklopac i dodajte tamijan i kuvajte dodatnih 10 minuta ili dok piletina ne pozlatni, a krompir je u potpunosti skuvan.

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs