Proleće je vreme kada se trpeza ne može zamisliti bez mladog krompira. Ukusni mladi krompirići s pečurkama uz kačkavalj i dimljenu slaninicu naš su predlog za kalorični doručak kojim valja započeti dan.
Sastojci: 1 kilogram mladih krompira; 1 kašika mešavine začina; 100 grama kačkavalja; 300 grama svežih šampinjona; 50 grama dimljene slanine; 3 čena belog luka; ulje; so; mleveni crni biber.
Način pripreme: Šampinjone isečemo na parčiće i pržimo ih u šerpi na zagrejanom ulju. Dodamo slaninu isečenu na kocke, mešavinu začina, poklopimo šerpu i ostavimo šampinjone da se dinstaju oko 3 minuta.
Zatim dodamo očišćene mlade krompire, izgnječene čenove belog luka, posolimo, pobiberimo i promešamo.
Posle 40-ak minuta sklonimo šerpu sa šporeta, dodamo sitno izrendan kačkavalj i promešamo. Sadržinu iz šerpe preručimo u dubllju činiju za serviranje.
Jelo možemo ukrasiti grančicama peršuna ili rukole. Prijatno!