U dane posta neizbežno je pojesti nešto i "na kašiku", pa je naš predlog za ručak jedna fina posna krem supa u kojoj je beli pasulj najvažniji sastojak. Poseban šmek ovoj supi daje sitno rendana rotkva.
Sastojci: 100 g belog pasulja, 3 velike kašike ulja, 1 velika kašika brašna, 1 mala glavica sitno rendanog luka, 1 kašičica mlevene paprike, 1 lovorov list, 1 kašičica sitno rendane rotkve, biber, so.
Priprema: Pasulj potopiti da odstoji, oprati i ocediti. Pasulj i lovorov list kuvati sa malo vide dok ne bude mekan. Odvojiti dve kašike kuvanog pasulja na stranu. Ostatak zajedno sa vodom ispasirati. Dodati biber po želji.
Brašno propržiti na ulju da potamni, dodati luk i mlevenu papriku. Izmešati sa pasiranim pasuljem. Promešati, posoliti po ukusu, dodati pasulj, doliti vodu koja treba da je topla i kuvati još 10 minuta.
Skinuti sa šporeta i krem supi dodati rendanu rotkvu, posle čega je supa spremna za serviranje.
Uživajte!
Šnicle u susam sosu: Niko neće ustati od stola dok tiganj ne ostane prazan! (RECEPT)