Posle prvomajskih praznika većina nas meso ne može ni da smisli. Roštilj nam se gadi, a telo traži laganu hranu (barem do Đurđevdana).
Starinski bućkuriš pada kao melem na ranu. Telu prija činijica ukusne prolećne čorbice koja telo čisti od nagomilane hrane i toksina.
Potrebni sastojci: 1 mladi luk, 1 šargarepa, 1 koren peršuna sa listovima, nekoliko grančica celera, 2 veze blitve, 200 g junetine, 4 manja krompira, so i biber.
<\/div>
Priprema: Na malo masti ili ulja izdinstajte prvo luk zatim dodajte šargarepu, peršun, listove celera i peršuna. Kada povrće blago omekša dodajte blitvu i krompir i junetinu isečenu na kockice pa dodajte i malo vode i sve kuvajte na laganoj vatri dok provri. Zatim dodajte još vode i kuvajte sat vremena. Dodajte so i biber.
Poslužite toplo i bez dodataka. Ako možete izbegavajte i hleb.
Ukoliko želite da očistite organizam, jedan ceo dan jedite ovu čorbicu kad god ogladnite, ali bez hleba. Taj dan izbegavajte slatkiše i sokove. Pijte vodu, a od voća možete da jedete samo jabuke.