Pržite u dubokom ulju, sve dok meso ne porumeni. Potom svaku premažite senfom, pomešanim sa sitno iseckanim belim lukom, vratite u šerpu, sipajte pola čaše mlake vode i ostavite da se još malo prokuva na tihoj vatri. Izvadite medaljone u veću plitku činiju, na svaki stavite kuglicu kajmaka i pospite sitno isečenim peršunovim listom. Služite s povrćem (boranija, krompir, grašak, barena šargarepa). Savet Sve vrste mesa za odreske držite u mleku najmanje jedan sat, biće mekše i ukusnije
Recepti sa Stilom
Užički medaljoni
Teleće meso od filea isecite na jednake šnicle, izlupajte tučkom, posolite i pobiberite po ukusu i uvaljajte u brašno
Recepti
14:34h Izvor: Gordana Simić
14:34h Izvor: Gordana Simić
Užički medaljoni, Foto: Shutterstock
- 40 minuta
- Srednje teško
- Za 4 osoba
Sastojci
- 1kg telećeg mesa
- 300g kajmaka
- 50g brašna
- 30g senfa
- 2dl Ulja
- glavica belog luka
- po ukusu mlevenog bibera
- po potrebi peršunovog lista
- po ukusu soli