Sipajte u nauljen i brašnom posut kalup za torte pa pecite u rerni 20 minuta na 200 stepeni. Ohlađen biskvit premažite pekmezom pa poređajte kolutove ananasa i pomorandže. Dodajte višnje i stavite u frižider da se malo stegne. Pripremite želatin i dodajte još 50 g šećera. Ohlađen želatin prelijte preko voća. Kada se torta stegne, dekorišite je šlagom.SavetPrilikom pripreme biskvitnih testa obično se posebno mešaju žumanca i šećer, pažljivo se dodaju brašno i drugi sastojci, a na kraju čvrsto ulupan sneg od belanaca
Recepti sa Stilom
Romantična torta
Umutite belanca sa šećerom (125g), dodajte žumanca i lagano umešajte brašno.
Recepti
12:20h Izvor: Stil Magazin
12:20h Izvor: Stil Magazin
Romantična torta, Foto: Shutterstock.com
- 45 minuta
- Jednostavno
- Za 4 osoba
Sastojci
- 5 jaja
- 125g šećera
- 125g brašna
- 50g pekmeza
- 1 pomorandža
- 1 konzerva ananasa
- 50g višanja iz kompota
- 1 kesica želatina
- 1 šlag za dekoraciju