Recepti sa Stilom

Punjene jagnjeće grudi

Ovaj recept kao zamena za jagnjeće pečenje sa ražnja, naravno, u prirodi
Recepti
12:24h
Punjene jagnjeće grudi
Punjene jagnjeće grudi, Foto: Shutterstock
  • 90 minuta
  • Srednje teško
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • jagnjeće grudi
  • 500g spanaća
  • 200g šunke
  • Glavica crnog luka
  • šoljica obarenog pirinča
  • jedno jaje
  • po ukusu majorana
  • po ukusu bibera i soli

Očišćen, opran i u slanoj vodi obaren spanać sitno iseckajte i pomešajte sa obarenim pirinčem, seckanom šunkom, sitno sečenim i proprženim lukom, jajetom, majoranom, biberom i solju. Jagnjeće grudi posolite spolja i iznutra, napunite ovim nadevom i ušijte belim koncem. Stavite ih u đuveč, prelijte vrelim uljem i pecite u rerni. Prelivajte ih sokom koji je meso ispustilo. Kada budu pečene, skinite konac a meso isecite na komade i ređajte za posluženje.

SavetMajoran će dati posebnu aromu već specifičnoj kombinaciji nadeva kojim punite meso

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs