Paprike operite, odsecite vrhove i izvadite semenke. Pečurke očistite, iseckajte i dinstajte na maslacu pet minuta, pa dodajte iseckani crni luk, mleveno meso, oljušten i isečen paradajz, iseckan peršunov list, bareni pirinač i kečap, i sve zajedno propržite, pa umutite jaje. Ovim nadevom napunite paprike pa na svaku stavite poklopac. U vatrostalnoj posudi zagrejte ulje, nalijte vodom i poređajte paprike. Poklopite i kuvajte lagano oko jedan sat.SavetŠampinjone dinstajte na malo maslaca jer će tako zadržati svoj karakterističan miris
Recepti sa Stilom
Šampionske paprike
Osvežite organizam vitaminom C
Recepti
20:30h Izvor: Gordana Simić
20:30h Izvor: Gordana Simić
Šampionske paprike, Foto: Shutterstock
- 40 minuta
- Jednostavno
- Za 4 osoba
Sastojci
- 4 velike babure
- 125g šampinjona
- Glavica crnog luka
- struk peršunovog lista
- 2 paradajza
- 200g mlevenog mesa
- 80g putera
- šoljica obarenog pirinča
- 3 kašike kečapa
- 1 jaje
- 50ml Ulja
- bibera i soli po ukusu