Osnovne informacije:

  • Kuhinja: Hrvatska 
  • Vreme pripreme: 40–50 minuta
  • Vreme pečenja: 45–60 minuta
  • Ukupno vreme: oko 1 h 45 min
  • Porcija: 12–16 parčadi
  • Kalorije: oko 320–380 kcal po parčetu
  • Težina pripreme: Srednje zahtevno

Potrebno je:

  • 500 g tankih kora za pitu

Fil1:

  • 200 g mlevenih oraha
  • 80 g šećera
  • 1,5 dl mleka
  • 1/2 dl ruma
shutterstock_297472700.jpg
Foto: Shutterstock

Fil 2:

  • 500 g svežeg sira
  • 3 jaja
  • prstohvat soli
  • korica jednog limuna
  • 80 g šećera
  • 1 vanilin šećer

Fil3:

  • 200 g mleveni mak
  • 2 dl mleka
  • 50 g šećera
  • 2 kašike meda

Fil 4:

  • 700 g rendanih jabuka
  • 1 kašičica cimeta
  • prstohvat soli
  • 80 g šećera
  • 1 vanilin šećer

Sastojci za premazivanje i punjenje:

  • 50 g maslaca
  • 2 dl kisele pavlake

Priprema:

  1. Svaki fil napraviti tako što se sastojci pomešaju. 
  2. Dno vatrostalne činije premazati sa maslacem
  3. Složiti 2 kore, premazati ih maslacem. Ravnomerno rasporediti prvi fil te položiti na njega 2 kore premazane maslacem. Na to rasporediti fil broj dva i tako sve dok se ne rasporede svi filovi, jedan po jedan. Na kraju završiti s dve kore premazane maslacem.
  4. Sve preliti sastojkom od maslaca i kisele pavlake.
  5. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni Celzijusa oko 20 minuta.