Potrebno za bazu:

  • 200 ml vode
  • 200 grama šećera
  • 140 grama posnog margarina
  • 270 grama posnog mlevenog keksa
  • 360 grama pečenih mlevenih badema

Potrebno za fil:

  • 120 grama mlevenih badema
  • 140 ml slatke biljne pavlake
  • 140 grama bele čokolade

Dekoracija:

  • 60 grama posne bele čokolade
  • malo mlevenih oraha

Priprema: 

Napravite bazu tako što ćete u vodi rastopiti šećer, dodati posni margarin, mleveni keks i mlevene bademe. Ovu smesu stavite u frižider da se stegne.

Napravite fil tako što ćete zagrejati biljnu pavlaku, dodati belu čokoladu i kada se rastopi dodajte mlevene bademe. 

Cediljku za limun okrenite naopačke, unutrašnji deo prekrijte folijom, pa popunite sa bazom. U sredini ostavite prostor za fil pa zatvorite bazom. Umočite sve u belu čokoladu i pospite sa mlevenim orasima.