Priprema ručka ne mora biti komplikovana, a domaća kuhinja nudi jednostavne i ukusne obroke. Za pet dana u nedelji predlažemo jela koja se brzo pripremaju u tiganju, a istovremeno su bogata ukusom i hranljiva.

Dan 1 – Pileći file u povrću

shutterstock-252179968-1.jpg
Foto: Shutterstock

Osnovne informacije:

  • Kuhinja: Srpska / mediteranska
  • Tip jela: Glavno jelo
  • Vreme pripreme: 10 min
  • Vreme kuvanja: 15 min
  • Ukupno vreme: 25 min
  • Broj porcija: 2
  • Težina pripreme: Lako

Sastojci:

  • 2 pileća fileta
  • 1 crvena paprika
  • 1 tikvica
  • 1 manji crni luk
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • So, biber, suvi začin po ukusu

Priprema:

  • Pileće filete posolite, pobiberite i pospite suvim začinom.
  • Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i pecite filete 6–7 minuta sa svake strane dok ne dobiju zlatnu boju.
  • U drugom tiganju propržite iseckanu papriku, tikvicu i luk dok povrće ne omekša.
  • Poslužite pileći file sa povrćem uz krišku limuna.

Dan 2 – Juneći gulaš u tiganju

shutterstock-302362730.jpg
Foto: Shutterstock

Osnovne informacije:

  • Kuhinja: Srpska / domaća
  • Tip jela: Glavno jelo
  • Vreme pripreme: 10 min
  • Vreme kuvanja: 20 min
  • Ukupno vreme: 30 min
  • Broj porcija: 2
  • Težina pripreme: Srednje

Sastojci:

  • 250 g junećeg mesa, isečeno na kockice
  • 1 crveni luk
  • 1 crvena paprika
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • So, biber, aleva paprika

Priprema:

  • Na maslinovom ulju propržite luk dok ne postane staklast.
  • Dodajte juneće meso i propržite dok ne dobije zlatnu boju.
  • Dodajte papriku i začine, poklopite i dinstajte 15 minuta na srednjoj vatri.
  • Poslužite sa kuvanim krompirom ili pirinčem.

Dan 3 – Karađorđeva šnicla u tiganju

stock-photo-breaded-veal-cutlet-stuffed-with-cream-karadjordjeva-schnitzel-2382717645.jpg
Foto: Ivana Lalicki/Shutterstock

Osnovne informacije:

  • Kuhinja: Srpska / domaća
  • Tip jela: Glavno jelo
  • Vreme pripreme: 15 min
  • Vreme kuvanja: 15 min
  • Ukupno vreme: 30 min
  • Broj porcija: 2
  • Težina pripreme: Srednje

Sastojci:

  • 2 svinjske šnicle (oko 150 g)
  • 50 g kajmaka
  • 50 g brasno
  • 1 jaje
  • So, biber
  • 2 kašike ulja

Priprema:

  • Šnicle istucite, posolite i pobiberite.
  • Namazati šnicle kajmakom, urolati i uvaljati u brašno i jaje.
  • Pecite u tiganju na ulju dok ne dobiju zlatnu boju sa svih strana.
  • Poslužite uz prilog po izboru – krompir ili povrće.

Dan 4 – Punjene paprike u tiganju

stock-photo-stuffed-peppers-with-ground-meat-and-rice-in-tomato-sauce-2488971037 (1).jpg
Foto: melei5/Shutterstock

Osnovne informacije:

  • Kuhinja: Srpska / domaća
  • Tip jela: Glavno jelo
  • Vreme pripreme: 15 min
  • Vreme kuvanja: 25 min
  • Ukupno vreme: 40 min
  • Broj porcija: 2
  • Težina pripreme: Srednje

Sastojci:

  • 2 velike paprike
  • 150 g mlevenog mesa (mešano)
  • 50 g pirinča
  • 1 manji crni luk
  • 2 kašike ulja
  • So, biber, aleva paprika

Priprema:

  • Paprike očistite od semena i stavite ih sa strane.
  • Na ulju propržite luk, dodajte mleveno meso i pirinač, posolite i pobiberite.
  • Filujte paprike smesom i stavite u tiganj sa poklopcem.
  • Dodajte malo vode i dinstajte 20–25 minuta dok paprike ne omekšaju.

Dan 5 – Musaka od krompira u tiganju

shutterstock-250340299.jpg
Foto: Shutterstock

Osnovne informacije:

  • Kuhinja: Srpska / domaća
  • Tip jela: Glavno jelo
  • Vreme pripreme: 15 min
  • Vreme kuvanja: 25 min
  • Ukupno vreme: 40 min
  • Broj porcija: 2
  • Težina pripreme: Srednje

Sastojci:

  • 3 srednja krompira
  • 150 g mlevenog mesa
  • 1 manji crni luk
  • 1 jaje
  • 50 ml pavlake ili mleka
  • So, biber, ulje

Priprema:

  • Krompir oljuštite i isecite na tanke kolutove.
  • Propržite luk i mleveno meso u tiganju.
  • U nauljeni tiganj ređajte slojeve krompira i mesa.
  • Prelijte smesom od jajeta i pavlake, poklopite i pecite 20–25 minuta dok krompir ne omekša.

00:38
Slatka torta sa tikvicama Izvor: TikTok/themodernnonna