Osnovne informacije:

Kuhinja: Srpska / balkanska domaća kuhinja
Tip jela: Doručak / užina / lagana večera
Vreme pripreme: 10 minuta
Ukupno vreme (sa prženjem): oko 20 minuta
Broj porcija: 4–6
Kalorije po porciji: oko 250–300 kcal
Težina pripreme: Lako

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 400 ml jogurta
  • 1 kašičica soli
  • 2 praška za pecivo
  • 500 g brašna
  • ulje za prženje
Snimak ekrana (4520).jpg
Foto: preentscreen/Youtube

Priprema:

Smesa:
U velikoj činiji umutite jaja sa jogurtom i solju. Dodajte prašak za pecivo i brašno, pa sve dobro izmešajte dok ne dobijete gustu, glatku smesu.

stockphotopouringmilkonyeastdoughformakinghomemadebread1628144428.jpg
Foto: Shutterstock / Instagram

Prženje:
Zagrejte ulje u tiganju. Kašikom vadite smesu i spuštajte u ulje. Pržite uštipke sa obe strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Posluživanje:
Poslužite tople, same ili uz željeni dodatak, poput meda, džema, sira ili pavlake.