Ako volite kremaste ukuse, ovaj spanać sa mlekom i parmezanom ćete obožavati! Brzo se priprema, savršeno ide uz pire, jaja ili meso, a toliko je ukusan da možete da ga jedete i samog.
Sastojci:
Spanać 500 g
Beli luk 2 čena
Brašno 2 kašike
Ulje ili puter 2 kašike
Mleko 300 ml
So i biber po ukusu
Parmezan
Priprema:
Ako koristite svež spanać, dobro ga operite, očistite i kratko obarite u slanoj vodi (2-3 minuta), zatim procedite i sitno iseckajte. Ako koristite smrznuti spanać, samo ga odmrznite i ocedite višak vode. U šerpi zagrejte ulje ili puter, dodajte sitno seckan beli luk i kratko propržite. Dodajte brašno i stalno mešajte dok ne dobijete svetlu zapršku. Polako sipajte mleko uz neprestano mešanje da ne bude grudvica. Kuvajte dok se ne zgusne u glatku kremastu masu. Umešajte iseckani spanać, dodajte so, biber. Kuvajte još 5-10 minuta na tihoj vatri da se svi ukusi sjedine. Zatim pospite parmezanom i zapecite u rerni.
Prijatno!