Sastojci:
- 600 g mlevenog mesa
- 100 g crvenog luka
- 2 čena belog luka
- 100 g pirinča
- 800 g kiselog kupusa
- 50 g svinjske masti
- 800 ml mesne supe
- 400 ml milerama
- so, biber i mlevena paprika

Priprema:
1. Na svinjskoj masti ispržite sitno iseckan luk do zlatnožute boje, pa dodajte sitno iseckan beli luk i kratko ga propržite. Zatim dodajte meso, pa mešajte i varjačom ga razdvajajte da se ne stvore grudvice. Začinite i dinstajte oko desetak minuta. Dodajte pirinač i dinstajte još pet minuta.
2. U posudu za pečenje stavite pola količine iseckanog kiselog kupusa, rasporedite po njemu meso i pirinač, pa prekrijte kupusom. Zalijte supom toliko da prekrije sastojke, pa poklopite i pecite oko 60 minuta u rerni na 180 stepeni.
3. Nakon pola sata pečenja posudu otklopite i vratite u rernu na još pola sata. Dok se peče, razmutite mileram i prelijte ga preko jela, pa pecite još 10 minuta.