Sastojci za testo:

  • 800 g brašna
  • 3 kašike ulja
  • 1 čajna kašika soli
  • 400 ml vode

Nadev:

  • 600 g mešanog mlevenog mesa
  • 5 srednjih krompira
  • 1 veća glavica crnog luka
  • so i biber
img-20201019-155354.jpg
Foto: IGY THE COOK
  • Priprema:
  • 1. Od sastojaka za testo zamesiti glatko testo i podeliti ga na dve loptice. Premazati ih uljem, pokriti providnom folijom i ostaviti na sobnoj temperaturi oko sat vremena. Svaku lopticu nakon toga tanko razvaljati oklagijom ili ručno.
  • 2. Krompir oljuštiti i iseći na kockice. Luk izrendati.
  • 3. Sjediniti luk, krompir i mleveno mesi i začiniti ih solju i biberom. Ništa se prethodno ne dinsta, sve ide sveže.
  • 4. Testo malo nauljiti pa preko staviti nadev. Zarolati ga i ređati u pleh, pa ga peći u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni 35 do 40 minuta.
  • 5. Isečenu pitu premažite s malo istopljenog maslaca, a ako želite da bude mekša, prekrijte je do služenja kuhinjskom krpom.
  • Poslužite je uz čašu rashlađenog jogurta