Ovu prolećnu namirnicu možete spremiti na razne načine - od najjednostavnije varijante, prženja u tiganju, pa do toga da budu sastavni deo drugih jela. Svakako, u njima će uživati svi članovi porodice.
Ako žurite
Krompiriće ćete brže ispeći, a imaće i odličan ukus ako ih pre prženja skuvate. Još vruće, pospite ih krupnom solju, a za prave gurmane - narendajte sir odozgo i gozba može da počne!
Kako da budu hrskaviji
Dok ih pržite, nemojte ih poklapati, jer poklopac zadržava vlagu u posudi pa neće biti hrskavi.
Bez masnoće
Obožavate mlade pržene krompiriće, ali ne volite da ih jedete jer upijaju masnoću ako ih pržite na ulju? Rešenje je jednostavno - u pleh stavite papir za pečenje, a očišćene krompiriće poprskajte mešavinom vode (može i piva), suvog začina, soli i bibera, pa ih ispecite u rerni.
Skoro bez kalorija
U 100 g sirovog mladog krompira ima samo 80 kalorija. Ispod tanke kore (najlakše se čisti žicom za pranje sudova) nalazi se prava riznica minerala, ali i cinka, bakra, gvožđa...