Recept za ne prevaziđene šnenokle: Uz jedan dodatak dobijate potpuno novi desert, probajte oba, nećete se pokajati

Šnenokle ili paradižot, neki bi rekli isti desert, koji vi više volite?

Recepti
Recept za ne prevaziđene šnenokle: Uz jedan dodatak dobijate potpuno novi desert, probajte oba, nećete se pokajati
Foto: Printscreen Youtube/ Domaći recepti

Razlika između šnenokli i paradižota je samo u serviranju. Dakle to je isti deset uz jedan dodatak da biste šnenokle pretvorili u paradižot.

Sastojci:

  • 1 litar mleka
  • 6 celih jaja
  • 4 kašike kristal šećera
  • 40 grama vanilin šećera (4 kesice)
  • 2 ravne kašike mekog brašna

Dodatak za paradižot:

  • keks
  • rendana čokolada

Priprema:

Mleko i vanilin šećer promešati u većoj šerpi i pustiti da provri, zatim odvojit belanca od žumanaca pa belancima dodajemo šećer i umutimo čvrst šne.

Sada kašikom uzimamo po malo umućenih belanaca i spuštamo u ključalo mleko, kuvamo po 10 minuta sa svake strane i vadimo kašikom pa stavljamo na cediljku ispod koje se nalazi činijica da se ocedi višak mleka.

U oceđeno mleko od belanaca dodajemo šećer, brašno i žumanca, mutimo i zakuvavamo preostalo kipuće mleko, mešamo dok se ne dobije ređi krem.

Serviramo oblačiće u posudu pa ih prelivamo kremom, a za paradižot dodajemo i keks sa strane i mrvice čokolade preko.

Kada se dobro ohladi, prelazimo na degustaciju. Prijatno!

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs