Sastojci:
- 1kg brašna T-400 glatko (100 do 150g. za posipanje)
- 100ml voda
- 100ml mleko
- 1 kašičica šećer
- 20 do 25g kvasca
- 2 kašičice brašna
- 3 jaja
- 180 grama kiselog mleka
- 300 grama mrvljenog sira
- 1,5 kašičicu soli
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašika jabukovog sirćeta
Priprema: Sačekajte da se kvasac aktivira, zatim dodajte 3 jaja, 180gr. ili čaša kiselog mleka- može i grčki jogurt, 300gr mrvljenog tvrđeg sira, 1,5 kašičice soli, 1 prašak za pecivo, 1 kašičica alkoholnog ili jabukovog sirćeta.
Postepeno dodajte brašno i zamesite testo srednje čvrstine glatko. Zamešeno testo stavite u vrećicu i ostavite u frižider 1h. Nakon toga testo istanjiti na 1 centimetar debljine, izrežite i pržite na vrelom ulju bez daljeg stasavanja. Odlažite na rešetkastoj podlozi da bi bile hrskave.