Poslne palačinke tanke kao papir: Mekane su kao pamuk, a mogu da se jedu i sutradan

Donosimo vam najbolji recept za poslne palačinke tanke kao papir.

Recepti
Poslne palačinke tanke kao papir: Mekane su kao pamuk, a mogu da se jedu i sutradan
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 l tople vode
  • 500 g brašna
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • pola kašičice soli
  • malo vanilinog šećera
  • Supena kašika ulje
Palačinke
foto: Shutterstock

Priprema:

U brašno umešati sastojke pa dodati vodu. Sve izmešati ručno žicom za mućenje i peći u teflonskom tiganju. Pre pečenja svake palačinke sipajte kap - dve ulja.

Lenja pita - Zaboravljena jela Srbije

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs