Sastojci:
- 1/2 kg bukovača
- pirinač
- 3 crna luka
- 1 šargarepa
- 50 g maslaca
- malo mleka
- malo vode
- so, biber, začinska paprika i suvi začin
Priprema:
1. Dva luka i šargarepu izrendajte i stavite u tiganj. Dinstajte desetak minuta na srednjoj temperaturi pa dodajte predhodno opran pirinač. U to sipajte mleko, promješajte pa dolijte vode da tečnost skroz prekrije pirinač.
2. Kuvate oko 20 minuta dok se pirinač ne skuva pa dodajte sve začine i na kraju maslac.
3. Preostali luk iseckajte sitno i dinstajte 5 minuta. Dodajte pečurke i dinstajte još 15-20 minuta. Dodajte biber i so na kraju i dobro promešajte.
4. Sjedinite pirinač i pečurke i ostavite par minuta da se krčkaju. Poslužite toplo.