Sastojci:
* 500 g mlevenog mešanog mesa (junetina i svinjetina) * 1 kriška starog hleba * malo mleka * so, biber * 2 čena belog luka * 1 jaje * 2 glavice crnog luka * malo aleve paprike * 3 šoljice pirinča * 1 dl soka od paradajza * 100 g kačkavalja
Priprema:
1. Mleveno meso zamesiti s kriškom hleba nakvašenom mlekom, dodati so, biber, sitno seckani beli luk i jaje. Napraviti ćufte i ispeći ih u tiganju.
2. U šerpi posebno propržiti crni luk isečen na rebarca (da omekša, nikako da požuti). Dodati malo aleve paprike, malo bibera i tri šoljice pirinča.
3. To presuti u posudu za pečenje, poređati odozgo ćufte i naliti sokom od paradajza i vodom da ogrezne.
4. Staviti u rernu na 200 stepeni i peći dok pirinač ne omekša. Ako treba, u toku pečenja dodati još malo vode i pred kraj narendati kačkavalj.