Bakin kolač napravljen po po čuvenom receptu iz Jugoslavije starom preko 50 godina, sigurni smo, da će oduševiti vaše najmilije! Idealna je poslastica za porodično okupljanje, pravi se neverovatno brzo, a može se kombinovati uz razne kremove, prelive, džemove, ali i sladoled.

Potrebno je:

  • 4 jaja
  • 200 g šećera
  • 200 ml jogurta
  • 1 vanilin šećer
  • 450 g brašna
  • 200 ml ulja
  • 1 prašak za pecivo
shutterstock-371655739.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema:

Radvojte belanda od žumanca, potom od belanaca i šećera čvrsto umutite šne. Zatim smanjite brzinu na mikseru, lagano mutite i dodajte jedno po jedno žumance. Kada se spesma sjedini, sipajte u nju vanilin šećer, poa postepeno jugurt, brašno i ulje.

Mutite sve lagano dok se ne dobije glatka smesa.

Pre pečenja, aparat za bakin kolač dobro zagrejte i potom pecite. Možete ga jesti uz džem, krem, med, šlag, pustite mašti na volju kada je dekoracija u pitanju.

Provereno dobar recept za bakin kolač koji se čuva od zaborava decenijama obavezno zabeležite!