Sastojci za koru:
- 5 jaja
- 5 kasika šećera
- 5 kašika mlevenih oraha
- 1 kašika brašna
- 40-50gr rendane crne čokolade
Fil:
- 5 žumanaca
- 120 gr šećera
- 200gr mlevenih oraha
- 100ml mleka
- 60gr crne čokolade
- 150gr putera
- rendana kora od jedne pomorandže
Šam:
- 5 belanaca
- 200gr šećera
- 100ml vode
Preliv za koru: sok od jedne pomorandže
Glazura:
- 100gr čokolade
- 3 kašike ulja
- 2 kašike mleka
Priprema: Razdvojite belanca od žumanaca, pa umutite prvo belanca sa šećerom. Dodajte orahe, brašno i crnu čokoladu. Izlijte u pleh pa pecite na 200 stepeni Celzijusa oko 20 minuta.
Fil napravite tako što ćete na pari skuvati žumanca i šećer. Dodati mleko, čokoladu i mešajte. Zatim dodajte mlevene orahe i kada se sve prohladi dodati puter i rendanu koru pomorandže.
Šam se muti tako što ćete dodati belanca šećer, vodu i mešajte.
Koru prelijte sa sokom od pomoradže, pa na nju stavite fil od jaja i mleka i čokolade. Zatim dodajte šam i preko rastopljenu čokoladu.