Božićna sarma zapečena u rerni: Puna mesa, slanine i dobro raskuvanog kupusa - čisto uživanje

Božićna sarma mora biti bogata, puna mesa i slaninice, a sprema se na specijalan način

Recepti
Božićna sarma zapečena u rerni: Puna mesa, slanine i dobro raskuvanog kupusa - čisto uživanje
Recept za božićnu sarmu, Foto: Printscreen/youtube

Sastojci:

  • 1 veća glavica kiselog kupusa
  • 1kg mlevenog mesa
  • 3-4 glavice crnog luka
  • 3-5 čena belog luka
  • suvo meso
  • slanina - polu dimljena, polu kuvana
  • šolja pirinča
  • mast - domaća svinjska
  • so, biber, začinsko bilje, slatka paprika

Zaprška:

  • kašika masti
  • pola kašike brašna
  • pola kašike slatke paprike

Priprema: Luk iseckajte što sitnije pa ga prepržite na masti. Dodajte mu seckanu slaninicu koju ćete prodinstati sa lukom, pa dodajte i mleveno meso i začine i na kraju šolju pirinča. Savijte sarme pa ih ređajte u pleh, dodajte im neku kockicu suvog mesa pa sve stavite da se peče u rerni. Nakon što se skoro ispeče, dodajte zapršku od masti,brašna i začinske paprike. Detalje pripreme pogledajte ovde:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs