Obožavamo

Musaka s pohovanim tikvicama: Vikend ručak koji će se pojesti začas

Poslužite toplo uz grčki jogurt i neku sezonsku salaticu

Recepti
Autor:
Musaka s pohovanim tikvicama: Vikend ručak koji će se pojesti začas
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • * 2 veće tikvice (300 g)
  • * 200 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 jaje
  • 1 dl mleka
  • 50 g pavlake
  • 100 g brašna
  • 1 kafena kašičica aleve paprike
  • 1 kašika svežeg peršuna
  • 1 kašičica sveže mirođije
musaka sa tikvicama
foto: Shutterstock

Priprema:

Tikvice iseći. Umočiti ih u brašno, pa u jaja i ispržiti u dubokoj masnoći. Na sitno seckanom crnom luku prodinstati meso i začiniti ga alevom paprikom, dodati so, biber i peršun. U vatrostalnu činiju ređati red tikvica, red mesa. Zaliti rojal masom (pomešano jaje, mleko i pavlaka) u koju smo dodali i mirođiju i sve to lepo zapeći u rerni oko 20 minuta. Kiselo mleko odlično ide uz ovakav ručak.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs