Sve će se pojesti

Slani mafini od starog hleba: Ako imate viška hleba, iskoristite ga da od njega napravite ukusan doručak ili večeru

Poslužite uz čašu jogurta ili kiselog mleka

Recepti
Autor:
Slani mafini od starog hleba: Ako imate viška hleba, iskoristite ga da od njega napravite ukusan doručak ili večeru
Foto: Shutterstock

Sastojci:

* 200 g starog hleba * 3 jajeta * 0,5 dl mleka * 1 dl kisele pavlake * 1 dl ulja * 100 g sitnog sira, * pola kesice praška za pecivo * so i biber po ukusu * jedan paradajz * jedna crvena paprika * jedna crvena paprika * 100 g maslina bez koštica

Mafini
foto: Shutterstock

Priprema:

1. Umutite jaja pa dodajte mleko, ulje, pavlaku i sir. U tu mešavinu dodajte izmrvljen hleb, so, biber, prašak za pecivo, slaninu, paradajz i papriku iseckanu na kockice.

2. Sve dobro izmešajte da se sastojci sjedine. U zavisnosti od vrste hleba, da li je crni, beli, suvlji ili svežiji, smesa će biti gušća ili ređa. Ako vam se učini da je suviše retka, dodaje još hleba ili prezle.

3. Sipajte u korpice za mafine i pecite u rerni zagrejanoj na 200-220°C 30 minuta ili dok ne porumene.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs