Sastojci:
* 200 g starog hleba * 3 jajeta * 0,5 dl mleka * 1 dl kisele pavlake * 1 dl ulja * 100 g sitnog sira, * pola kesice praška za pecivo * so i biber po ukusu * jedan paradajz * jedna crvena paprika * jedna crvena paprika * 100 g maslina bez koštica
Priprema:
1. Umutite jaja pa dodajte mleko, ulje, pavlaku i sir. U tu mešavinu dodajte izmrvljen hleb, so, biber, prašak za pecivo, slaninu, paradajz i papriku iseckanu na kockice.
2. Sve dobro izmešajte da se sastojci sjedine. U zavisnosti od vrste hleba, da li je crni, beli, suvlji ili svežiji, smesa će biti gušća ili ređa. Ako vam se učini da je suviše retka, dodaje još hleba ili prezle.
3. Sipajte u korpice za mafine i pecite u rerni zagrejanoj na 200-220°C 30 minuta ili dok ne porumene.