Ovako se pravi prava musaka: Savršen spoj mesa i krompira, spremite omiljeni domaći specijalitet koji vraća u detinjstvo

Tanjiri će vam očas posla biti prazni kada probate ovaj starinski recept za preukusnu musaku, od nje nema bolje

Recepti
Ovako se pravi prava musaka: Savršen spoj mesa i krompira, spremite omiljeni domaći specijalitet koji vraća u detinjstvo
Foto: Printscreen Youtube

Sastojci:

  • 700 gr krompira
  • 300 gr. ml. mesa
  • 1 glavica crnpg luka
  • 4 čena belog luka
  • 1 k.k. aleve i tucane paprike
  • ml. biber
  • so (može začin)
  • 2 jaja
  • 1 pavlaka (200 gr.)
  • 50 ml. mleka
  • ulje

Prirprema:

Crni luk iseckati i propržiti na ulju, dodati so, alevu i tucanu papriku, biber i sve izmešati. Krompir očistiti oprati i iseći na listiće.

U uljem podmazan pleh za pečenje ili u vatrostalnu posudu poredjati pola krompira pa dodati ml. meso i odozgo prekriti ostatkom krompira. U odvojenu činiju staviti pavlaku jaja i mleko i žicom izmešati i preliti preko krompira, pa staviti u rernu koju ste zagrejali na 200 stepeni C. Poželjno je da krompir pokrijete poklopcem ili folijom. Pred kraj otkriti da se zapeče. Peći oko 40-45 min. da lepo zarumeni.

Prijatno!

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs