Sastojci:
- 700 gr krompira
- 300 gr. ml. mesa
- 1 glavica crnpg luka
- 4 čena belog luka
- 1 k.k. aleve i tucane paprike
- ml. biber
- so (može začin)
- 2 jaja
- 1 pavlaka (200 gr.)
- 50 ml. mleka
- ulje
Prirprema:
Crni luk iseckati i propržiti na ulju, dodati so, alevu i tucanu papriku, biber i sve izmešati. Krompir očistiti oprati i iseći na listiće.
U uljem podmazan pleh za pečenje ili u vatrostalnu posudu poredjati pola krompira pa dodati ml. meso i odozgo prekriti ostatkom krompira. U odvojenu činiju staviti pavlaku jaja i mleko i žicom izmešati i preliti preko krompira, pa staviti u rernu koju ste zagrejali na 200 stepeni C. Poželjno je da krompir pokrijete poklopcem ili folijom. Pred kraj otkriti da se zapeče. Peći oko 40-45 min. da lepo zarumeni.
Prijatno!
Bonus video: