Paprike punjene krompirom još su ukusnije od onih sa mesom: Pravo letnje jelo

Ako ste se zasitili mesa, a volite ukus punjenih paprika, probajte ovaj specijalitet sa krompirom, nećete zažaliti

Recepti
Paprike punjene krompirom još su ukusnije od onih sa mesom: Pravo letnje jelo
Foto: Printscreen Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Sastojci:

  • 15 manjih paprika
  • 4 krompira
  • 1 šargarepa
  • 2 zrela paradajza
  • 1 glavica crnog luka
  • 1-2 čen belog luka2 kašike iseckanog peršunovog i celerovog lista
  • 1 kašičica soli
  • ½ kašičice mlevenog bibera
  • 5 kašika ulja
Punjene paprike
foto: Printscreen Youtube / SOS Kitchen

Priprema:

Svo povrće oprati, paprike očistiti od semena i ostaviti na stranu. Oljuštiti krompir, šargarepu i luk pa izdrendati, dodati peršunov i celerov list. Oljuštiti paradajz, pa jedan izrendati u povrće. Dodati beli luk, so, biber, 2 kašike ulja, promešati da se sjedini. Puniti paprike, pripremljenom smesom i ređati u pouljen pleh za pečenje ili koristite zemljani pekač.

U sok što je povrće pustilo izrendati preostali paradajz, dodati preostale dve kašike ulja i sve sipati između paprika. Ove paprike ne treba ničim zatvarati. Paprike pokrijte papirom za pečenje, a ne poklopcem, da bi mi se paprike pekle a ne kuvale na pari. Peći na 200° C oko sat vremena. Pred kraj pečenja treba skinuti papir i malo pojačati temperaturu da paprike lepo porumene.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs