Mnoge domaćice pokušavaju sve i svašta kako bi dobile savršenu smesu za palačinke, dok se većini čini kako ne postoji ništa lakše od pripreme jedne od omiljenih poslastica. Međutim, većina njih pravi veliku grešku.
Baka mi je stalno govorila da ih mleko čini žilavim, kao i da smesa ne treba da bude puno gusta. Spremila sam palačinke na ovaj način i istina, bile su mnogo mekše, tanje i duže su trajale.
Sastojci:
- 3 jaja
- 1,2 l vode
- So (pola kafene kašike)
- Šećer (vrh kafene kašike)
- 1, 5 dl ulja
- oko 25 supenih kašika brašna
- malo praška za pecivo
Priprema:
Umutiti jaja, prašak za pecivo, so, šećer pa dodavati postepeno brašno i vodu uz mućenje. Dodati ulje i mutiti dok se masa u potpunosti ne sjedini. Smesa ne bi trebalo da bude puno gusta.
Bonus video: