Baka mi je dala najbolji recept ikada za palačinke bez mleka: Samo ovako će biti tanke i mekane, a mogu da stoje danima

Baka mi je dala najbolji recept ikada za palačinke bez mleka, a spremaju se očas posla.

Recepti
Baka mi je dala najbolji recept ikada za palačinke bez mleka: Samo ovako će biti tanke i mekane, a mogu da stoje danima
Foto: Stil

Mnoge domaćice pokušavaju sve i svašta kako bi dobile savršenu smesu za palačinke, dok se većini čini kako ne postoji ništa lakše od pripreme jedne od omiljenih poslastica. Međutim, većina njih pravi veliku grešku.

Baka mi je stalno govorila da ih mleko čini žilavim, kao i da smesa ne treba da bude puno gusta. Spremila sam palačinke na ovaj način i istina, bile su mnogo mekše, tanje i duže su trajale.

Palačinke
foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 1,2 l vode
  • So (pola kafene kašike)
  • Šećer (vrh kafene kašike)
  • 1, 5 dl ulja
  • oko 25 supenih kašika brašna
  • malo praška za pecivo

Priprema:

Umutiti jaja, prašak za pecivo, so, šećer pa dodavati postepeno brašno i vodu uz mućenje. Dodati ulje i mutiti dok se masa u potpunosti ne sjedini. Smesa ne bi trebalo da bude puno gusta.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs