Napravite tortu od banane za koju će se uvek tražiti parče više: Prelepa je, lagana i idealna za ove letnje dane

Lagana torta puna ukusa savršena je za letnje dane

Recepti
Napravite tortu od banane za koju će se uvek tražiti parče više: Prelepa je, lagana i idealna za ove letnje dane
Foto: Printscreen Youtube

Sastojci:

KORA:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo

FIL:

  • 1 litar mleka
  • 7 kašika šećera
  • 2 pudinga od vanile
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žumance
  • 7 kašika brašna
  • 250 g margarina
  • 400 ml slatke pavlake

Priprema:

Sve sastojke za koru pomešate pa ih izlijete na pleh obložen pek papirom i pečete 10 minuta na 180 stepeni. Toplu koru odvojite od pek papira pa urolajte i ostavite da se ohladi.

Za fil odvojite 700 ml mleka i prokuvajte do ključanja, pa ubacite prethodno umućene ostale sastojke i mešajte nekoliko minuta dok se ne zgusne i ohladite smesu.

Rolat premažite džemom od kajsija ili nutelom, pa urolajte, a nakon toga isecite. U fil dodajte maslac i dve kašike umučene slatke pavlake, pa sve lepo sjedinite.

Sada rolate poređajte na dno kalupa i sa strane, pa sipajte polovinu fila, zatim kružno poređajte banane i prekrijte ih ostatkom fila. Na kraju preko svega prelijte umućenu slatku pavlaku ili šlag i uživajte. Prijatno!

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs