Sastojci:
* 500 g kora za pitu * 250 g šunke isečene na tanke listiće * 400 g šampinjona * 250 g sira * 1 pakovanje tost sira * 180 ml kisele pavlake * 200 ml kečapa * 2 jajeta * origano * ulje
Priprema:
1. U većoj posudi izmešati jaja s kiselom pavlakom da dobijete jednoličnu smesu. Sir narendati.
2. Poređati tri kore jednu na drugu i premazati ih kečapom. Na kečap staviti koru, a preko nje narendan sir, a preko njega poslagati tost sir. Na sir staviti još jednu koru na koju se poređa šunka. Prekriti korom na koju treba staviti iseckane i blago propržene šampinjone (mogu i marinirani). Na njih staviti koru koja se potom premaže mešavinom kisele pavlake i jaja. Zatim staviti još jednu koru i nju premazati kečapom. Na kečap staviti narendan sir i preostalu šunku i šampinjone. Staviti origano po ukusu i sve uviti u rolat.
3. Pripremljen rolat pre pečenja premazati mešavinom jaja i kisele pavlake.
4. Peći 30 minuta na 200 stepeni.