Ruski đuveč s tikvicama po najboljem receptu iskusnih domaćica: Gurmani kažu da je mnogo lepši od našeg, a gotov začas

Đuveč sa tikvicama po receptu ruskih iskusnih domaćica će vas oduševiti!

Recepti
Ruski đuveč s tikvicama po najboljem receptu iskusnih domaćica: Gurmani kažu da je mnogo lepši od našeg, a gotov začas
Foto: Мой Дастархан Вкусно и Быстро

Đuveč je veoma popularno jelo u Srbiji, posebno tokom leta kada krene sezona paprika i paradajza, te se veoma često pravi u svakom domu, a ljudi obično baš vole da ga jedu u raznim kombinacijama. Međutim, svako ko je probao ruski recept iskusnih domaćica, tvrdi da bolji ne postoji.

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 3-4 paradajza
  • 1 crni luk
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 3-4 kašike vode
  • 2 čena belog luka
  • 6 kašika pavlake
  • 2 kašike brašna
  • 1 veza peršuna

Način pripreme:

Iseckajte crni luk i propržite ga u šerpi na malo ulja. Potom dodajte biber, so i slatku pavlaku. Dobro promešajte i pržite dok luk ne omekša. Potom dospite malo vode i stavite seckani paradajz.

Kada on omekša, dodajte tikvice. Sačekajte da se i one lepo ukrčkaju, pa začinite jelo mlevenim belim lukom.

U međuvremenu pomešajte pavlaku sa brašnom i dodajte u đuveč, a odmah nakon toga i peršun. Ostavite još nekoliko minuta da se kuva, pa servirajte.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs