PUNJENI KROMPIR-LEPEZA: Ovako nešto još niste probali, može da bude prilog, ali još je bolji sam - glavna zvezda večere

Jednostavan recept za neobično jelo čiji ukus je prosto neodoljiv

Recepti
PUNJENI KROMPIR-LEPEZA: Ovako nešto još niste probali, može da bude prilog, ali još je bolji sam - glavna zvezda večere
Foto: Printscreen Youtube / Bakina kuhinja

Lepeza punjen krompir toliko je ukusan i hrskav, kao stvoren za savršenu večeru, a sigurno će se složiti svi koji ga budu probali.

Sastojci:

  • 600 gr. mladog krompira
  • ulje
  • biber ml.
  • ljuta tucana
  • začin so
  • ruzmarin, m. dušica
  • 150 gr suve slanine
  • kačkavalj rendan

Priprema:

Mlad krimpir približno iste veličine očistiti oprati pa svaki probosti velikom žicom za roštilj ili može drveni štapićem za meso za roštilj. Probosti malo niže ne na sredinu , zatim nožem zaseći listiće po krompiru sve do kraja dok nož ne udari u štapić.

U činiju sipati malo ulja dodati sve začine i uvaljati krompir, a zatim izmedju svakog proreza ubaciti po malo suve slanine. Kad sve napunite poredjajte u pleh u koji ste stavili pek papir i pospite krompir parmezanom. Prekrite folijom i pecite na 220 stereni C oko 30 min zatim skinite foliju i pecite na 200 stereni oko 10-15 min da lepo porumene.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs