RECEPT ZA POSNE KROFNE KOJI JE ZALUDEO SRBE: Preko 2 miliona ljudi je gledalo VIDEO kako se pravi šupljikavo testo

Tokom posta valja da se i zasladite, a kud ćete lepše od posnih krofni

Recepti
RECEPT ZA POSNE KROFNE KOJI JE ZALUDEO SRBE: Preko 2 miliona ljudi je gledalo VIDEO kako se pravi šupljikavo testo
Foto: Printscreen/yotube

Ovaj recept za posne krofne pregledalo je preko dva miliona ljudi:

Potrebno je:

  • 40 grama sirovog kvasca
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašika brašna (zbog aktiviranja kivasca)
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 100 ml ulja
  • 300 ml mlake vode
  • 200 ml kisele vode
  • korica od limuna
  • 1 kg brašna
  • 1 kašičica soli

Priprema: Rastopite kvasac sa dve kašike šećera u mlakoj vodi i dodajte jednu kašiku brašna. Zatim kada se kvasac aktivira dodajte mu ulje, kiselu vodu, koricu limuna, a potom i brašno. Umesite testo u koje ste dodali i kašičicu soli. Ostavite da nadođe testo oko pola sata. Zatim ga razvucite na radnoj površini, isecite krofnice sa čašom i ostavite ih na pultu da odstoje oko 15 minuta pre nego što počnete da ih pržite u ulju. Pospite ih šećerom u prahu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs